Uleiul de cocos - Un miracol pentru frumusete

21:35

Uleiul de cocos - un miracol pentru frumusete

Uleiul de cocos e un miracol pentru sanatate si frumusete. In majoritatea tarilor tropicale in care nucile de cocos abunda, femeile folosesc uleiul de cocos pentru a obtine un par stralucitor si puternic, pentru vindecarea ranilor si chiar impotriva unor infectii interne.

Ceea ce face ca acest ulei sa fie preferat in tratamentele cosmetice, e compozitia lui chimica. Are o structura moleculara mica, fapt care ii permite o absorbtie rapida in piele.

Uleiul de cocos, pur si nerafinat este foarte bogat in antioxidanti. Acestia penetreaza adanc tesuturile si previn formarea de radicali liberi, principalii responsabili pentru pierderea elasticitatii pielii. 

Beneficiile uleiului de cocos pentru sanatate si frumusete

Ajuta organismul sa piarda greutatea in plus

Consumat cu regularitate, uleiul de cocos lupta impotriva grasimilor nocive din organism. Cu ajutorul lui, putem pierde kilograme in mod natural. Stimuleaza metabolismul, imbunatateste activitatea tiroidei, creste nivelul de energie al organismului, protejeaza ficatul si suprima pofta de mancare.

Din aceste motive, uleiul de cocos si-a castigat reputatia de a fi singura grasime naturala care ajuta la metabolizarea grasimii acumulate in corp.

Consuma o lingurita de ulei de cocos in fiecare dimineata timp de o luna. Incepand din cea de-a doua luna, mareste portia la doua lingurite. Fii consecventa si vei observa rezultatele.

Imbunatateste memoria si functiile creierului

Acizii grasi de lant mediu din componenta uleiului de cocos sunt absorbiti usor de catre corp si apoi eficient utilizati pentru functionarea optima a creierului.

Rezolva probleme dermatologice

Datorita proprietatilor sale hidratante, incetineste procesul de imbatranire a pielii. Din rezultatele unor studii recent publicate reiese faptul ca uleiul de cocos poate vindeca eczema, acneea, psoriazisul, infectiile cutanate si dermatitele.

Cand este aplicat pe taieturi sau zgarieturi, uleiul de cocos formeaza un strat protector care impiedica praful si bacteriile sa intre in rana. Mai mult, accelereaza procesul de vindecare a echimozelor deoarece ajuta la repararea tesuturilor.

Confera parului stralucire, sanatate si suplete

Din cele mai vechi timpuri uleiul de cocos a facut parte din ritualul zilnic de infrumusetare al femeilor. Aplica ulei de cocos pe intreaga lungime a parului si pe scalp. Maseaza usor si lasa-l sa actioneze inainte de a te spala pe cap. Parul va fi matasos, stralucitor si va fi mai usor de pieptanat.

Proprietatile sale antibacteriene il recomanda in tratamentul impotriva caderii parului si a matretii. Datorita structurii moleculare mici, este una dintre putinele substante care penetreaza firul de par si impiedica pierderea proteinelor.

De cate ori iti simti parul aspru, aplica o foarte mica cantitate de ulei de cocos pe lungimea lui si vei observa imediat diferenta.

Daca obisnuiesti sa iti vopsesti parul, aplica ulei de cocos inainte de vopsire. Nu impiedica absorbtia pigmentului, insa protejeaza firul de par de efectele distructive ale compusilor chimici din vopsea.

Elimina stresul

Dupa o zi lunga si epuizanta la munca un masaj cu ulei de cocos face minuni pentru relaxare, atat fizica cat si psihica.

Ajuta digestia

Grasimile saturate din uleiul de cocos au proprietati antibacteriene care ajuta la controlul parazitilor si ciupercilor care cauzeaza indigestie si alte afectiuni legate de digestie. Aceleasi grasimi ajuta la absorbtia de catre organism a vitaminelor, mineralelor si a aminoacizilor.

Intareste oasele si dintii

Uleiul de cocos ajuta la intarirea dintilor, elimina respiratia neplacuta, previne aparitia cariilor si a gingivitelor. Pentru dinti puternici sa sanatosi amesteca doua linguri de ulei de cocos cu 3 linguri de bicarbonat de sodiu si foloseste aceasta "pasta de dinti" zilnic.

Multi doctori recomanda femeilor de varsta mijlocie consumul de ulei de cocos pentru a preveni osteoporoza deoarece creste gradul de absorbtie a calciului in oase.

Demachiaza excelent

Pentru un ten luminos foloseste uleiul de cocos seara pentru a indeparta machiajul. Fiind natural, nu irita pielea, iar dimineata iti vei simti fata hidratata si fina.

Este un deodorant eficient

Previne aparitia mirosului neplacut atunci cand este aplicat ca si deodorant.

Inmoaie si vindeca buzele crapate

Uleiul de cocos este un excelent balsam pentru buze. De cate ori iti simti buzele uscate si crapate, aplica un strop de ulei de cocos. Buzele vor fi catifelate, moi si frumoase in mod natural.

Albeste pielea

Multe femei isi doresc o piele alba mai ales in zona coatelor si a genunchilor. Exista o solutie sigura si naturala pentru a obtine rezultate. Aplica in zonele cu probleme un amestec de ulei de cocos si suc de lamaie sau lime.

Din aceste motive si din multe altele, uleiul de cocos ar trebui sa fie tinut la loc de cinste in casa ta. Nu e doar un excelent ajutor in bucatarie, ci si un aliat pe care te poti baza pentru a-ti intretine frumusetea si sanatatea.

Alege intotdeauna un ulei de calitate, bio daca este posibil, presat la rece, din surse regenerabile si care sa fie rezultatul comertului echitabil.

Vezi si varianta video:



Citeste mai mult:

You Might Also Like

2 comments

  1. Foarte bun articolul!Am invatat foarte multe lucruri din acest articol!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merită încercat cu adevărat uleiul de cocos? Am dat şi peste articolul acesta şi mi-a stârnit curiozitatea. Vreau să îl încerc şi eu pentru păr: http://podoabacapilara.blogspot.ro/2016/01/cum-mi-am-salvat-parul-cu-ajutorul.html

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...